Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Stručno vijeće i uprava „Kola“ jednoglasno odlučili

Stručno vijeće i uprava „Kola“ jednoglasno odlučili

 

 

Jednoglasnom odlukom Stručnog vijeća i uprave Šibenskog pjevačkog društva „Kolo“ za novog dirigenta izabran je prof. Vladan Vuletin iz Kaštela. Stručno vijeće „Kola“ činili su profesori iz glazbene škole Ivana Lukačića u Šibeniku,  Marija Sekso i Mate Višić, te profesorica Vjera Pavić kao predstavnica pjevača.

Profesor Vuletin rođen je 1960. godine u Splitu. Stalno je zaposlen na Filozofskom fakultetu u Splitu gdje predaje zborsko pjevanje i glazbenu kulturu. U bogatoj karijeri vodio je, među ostalima i Vokaliste Salone, klape Trogir, Cambi, Sveti Juraj HRM, pjevački zbor Bijaćka vila, te ženski vokalni sastav  Kraljica Jelena iz Dugopolja. S različitim zborovima i vokalnim ansamblima osvajao je priznanja i nagrade u Hrvatskoj (na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu, Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima i Natjecanju zborova u Zagrebu) i inozemstvu (na međunarodnom natjecanju zborova i vokalnih ansambala u Veroni).  Zapažene rezultate postiže i kao skladatelj. Njegova Svečana hrvatska misa S Kristom u treće tisućljeće te autorski CD Duhovna glazba Vladana Vuletina našli su se među prijedlozima za nagradu Porin u četiri kategorije klasične glazbe.

Ugovor s prof. Vuletinom bit će potpisan na rok od godinu dana s mogućnošću produženja ukoliko sve strane budu zadovoljne suradnjom.

  Objavljeno: 16.01.2012, 00:00h