Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sudjelujte u akciji Zelena čistka – jedan dan za čišći okoliš

Sudjelujte u akciji Zelena čistka – jedan dan za čišći okoliš

 

 

Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika i ove se godine pridružuju kampanji „Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš. Zelena čistka provodi se u sklopu globalnog pokreta „Let's do it! World Cleanup 2013.“, koji ove godine okuplja najveći broj volontera ikada u zajedničkoj akciji čišćenja.

Cilj kampanje je podizanje svijesti građana Hrvatske o potrebi preuzimanja odgovornosti u stvaranju i načinu odlaganja otpada, a kulminacija kampanje je akcija čišćenja divljih odlagališta, koja će se održati u subotu, 20. travnja 2013. godine u 9 sati, na deponiju otpada - divljeg odlagališta tzv. Pećina (od vojarne Bribirski knezovi prema kanalu sv. Ante).


Pozivaju se građani da sudjelovanjem u subotnjoj akciji na čišćenju divljeg odlagališta još jednom potvrde činjenicu kako je čist okoliš pravo i obaveza svih nas. Svim građanima koji se žele pridružiti ovoj akciji osigurat će se besplatan prijevoz na lokaciju divljeg odlagališta otpada, tzv. Pećina, alat, rukavice te hrana i piće. Samoj akciji čišćenja će, uz gradska poduzeća, ekološke udruge, volontere festivala Terraneo, prisustvovati i gradonačelnik dr. Ante Županović. Akciju će kao sponzori poduprijeti Solaris, koji će se  pobrinuti za hranu, te Konzum, Jamnica i Djelo d.o.o. koji će osigurati dovoljnu količinu vode za sve sudionike akcije.


Autobus "Autotransporta" Šibenik polazi sa Šubićevca u 8,30 sati
te staje na svim gradskim stajalištima:  Meterize, Njivice, Grad, Baldekin, do vojarne Bribirski knezovi. Povratak je u 13 sati.


Isto tako, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružuje se akciji „Zelena čistka“. Djelatnici NP „Krka“ čistit će nelegalno odlagalište otpada u Porudiljku, uz samu granicu i glavni ulaz u NP „Krka“ na Lozovcu. Akcija čišćenja također će biti održana u subotu, 20. travnja 2013. s početkom u 9:00 te ovim putem pozivamo stanovnike s područja Lozovca da se pridrže ovoj akciji.

  Objavljeno: 19.04.2013, 12:20h