Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Supertoon došao u Šibenik da tu i ostane

Supertoon došao u Šibenik da tu i ostane

 

 

Međunarodni festival animacije Supertoon službeno je sinoć otvoren u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Od 28. srpnja do 2. kolovoza Festival će se održavati na šest atraktivnih gradskih lokacija, a ukupno će biti prikazano 300 filmova, od toga 121 u natjecateljskoj konkurenciji.

Uz direktore festivala, Ivana Klepca, Slavu Lukarova i Petra Trebotića, prisutne je pozdravio i šibenski gradonačelnik Željko Burić i zaželio dobrodošlicu svim umjetnicima koji iluzijom pokreta oživljavaju, udahnjuju život svijetu oko nas i svim ljubiteljima animiranog filma koji će ovih dana boraviti u Šibeniku. I sami organizatori izrazili su veliko zadovoljstvo novom lokacijom festivala te želju da Šibenik bude pravi i dugovječni domaćin Supertoona.

Obzirom da se veliki broj projekcija održava na šibenskoj gradskoj plaži Banj koja je uvrštena na brojne popise najljepših plaža Jadrana, ali i Europe, slika Šibenika u pozadini te plaže će obići svijet i u kontekstu ovog festivala i umjetnosti, što je najbolja promocija grada.

Međunarodni festival animacije Supertoon posvećen je sustavnom praćenju recentne domaće i svjetske produkcije animiranog filma kratkog metra kroz niz natjecateljskih i popratnih programa.  Natjecateljski program se sastoji od međunarodne konkurencije kratkih autorskih filmova, međunarodne konkurencije filmova za djecu i mlade te međunarodne konkurencija animiranih glazbenih videa. Popratni program Supertoona obuhvaća retrospektive pojedinih autora, animacijskih studija i škola, partnerskih festivala i radionica animacije.

Foto: www.sibenik.in

  Objavljeno: 29.07.2013, 09:00h