Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Supertoon se predstavlja na Animafestu

Supertoon se predstavlja na Animafestu

 

 

3. međunarodni festival animacije SUPERTOON predstavit će 7. lipnja u kinu EUROPA dio svog programa u večernjem popratnom programu dugometražnog izdanja Svjetskog festivala animiranog filma ANIMAFEST.

Supertoon će se zagrebačkoj publici predstaviti programom SUPERTOON, SUPERTUNES, izborom najboljih animiranih glazbenih spotova s prethodnih festivalskih izdanja. Konkurencija animiranih spotova postala je prepoznatljiv znak Supertoona, a sastoji se od velikog broja intrigantnih umjetničkih i tehnički inovativnih ostvarenja koja proširuju granice forme glazbenog spota.

Program je podijeljen u dva bloka, a čini ga četrdesetak najboljih animiranih glazbenih spotova s prethodnih festivalskih izdanja. Publika će se, među ostalim, moći upoznati s radom južnoafričkog stop-animacijskog studija Yesterfang za Mr Cat & the Jackall, radom svestranog i nagrađivanog pariškog umjetnika Edouarda Saliera za Massive Attack i kao i animiranim retro uratkom losanđeleskog animatora Hoku Uchiyame za Evelyn Evelyn.

Supertoon je nedavnim potpisivanjem ugovora s gradom Šibenikom i službeno postao prvi i jedini međunarodni festival animacije u Dalmaciji. Misija SUPERTOONA je zaraziti ljude animiranim filmom, a usput ih zabaviti i ponuditi im kvalitetnu svjetsku i domaću, recentnu i manje recentnu, produkciju. Od 28. srpnja do 2. kolovoza 2013. doživjet će svoje treće izdanje na nekoliko šibenskih lokacija, od kojih svakako treba izdvojiti veliko platno na gradskoj plaži Banj, te već tradicionalna "šibenska ljetna kina", Goricu i trg Ivana Gorana Kovačića.

  Objavljeno: 16.05.2013, 13:02h