Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Suradnja Senckenberg instituta i Instituta Ruđer Bošković u Šibeniku

Suradnja Senckenberg instituta i Instituta Ruđer Bošković u Šibeniku

 

 

Na poziv ravnateljice Instituta Ruđer Bošković (IRB) dr.sc.Danice Ramljak i gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića u Šibeniku je danas boravio prof.dr. Michael Türkay zamjenik direktora njemačkog Senckenberg instituta za istraživanje prirode sa sjedištem u Frankfurtu.

Naime, ovaj visoki posjet rezultat je zajedničke inicijative IRB-a i navedenog instituta da, kroz partnerski odnos, pokrenu projekte za obrazovanje mladih ljudi kako Hrvata, tako i Nijemaca u području biologije mora. Hrvatski dio projekta u ovom partnerskom odnosu realizirao bi se upravo na Martinskoj u sklopu postojećeg objekta Instituta IRB, kojeg je jutros, u pratnji dr.sc. Ramljak i dr. Županovića, obišao prof.dr. Türkay.


Na sastanku na Martinskoj, kojem su nazočili i
znanstvenici Zavoda za istraživanje mora IRB-a: dr.sc. Irena Ciglenečki, dr.sc. Goran Mihelčić te znanstveni suradnici i novaci, zaključeno je kako je cilj projekta Šibenik, odnosno postaju naMartinskoj,podići na višu razinu kao morske postaje, s obzirom da je riječ o vrlo zanimljivom bio-području i zbog ušća rijeke Krke, ali i dva nacionalna parka. Također je zaključeno kako je kratkoročni cilj kroz ovaj projekt otvoriti nova radna mjesta mladim znanstvenicima prirodoslovnih znanosti i vezati ih uz Šibenik, dok je dugoročan cilj prepoznatljivost Šibenika kao edukacijsko-znanstvenog centra.


Nakon sastanka na Martinskoj prof.dr. Türkey obišao je i gradilište iNavisa, jer postoji također interes da se postaja na Martinskoj poveže s budućim inovacijskim centrom gdje bi se opremili laboratoriji i održavale ljetne škole i predavanja na temu istraživanja mora.

  Objavljeno: 11.11.2011, 14:22h