Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sutra, 07. prosinca u 11 sati starta 14. šibenska regata krstaša

Sutra, 07. prosinca u 11 sati starta 14. šibenska regata krstaša

 

 

Sutra, 07. prosinca, u 11 sati u akvatoriju šibenske luke starta 14. šibenska regata krstaša.  U duhu regate uređeni su i izlozi u centru grada, povodom čega je i ostvarena suradnja s Gradskim vrtićima.

Posebnost naše regate jest što se regatno polje nalazi u akvatoriju šibenske luke, što znači da je gledatelji mogu  pratiti s rive, s neke od tvrđava, ili pak s prozora svojih kuća.

Program ove manifestacije počinje tradicionalno na blagdan sv. Nikole koji je zaštitnik djece i pomoraca. Tom prigodom otvara se i crkvica sv. Nikole u kojoj se, povodom svog zaštitnika, služi i sveta misa s početkom u 18 sati. Ove godine JK „Val“ je pripremio i model radioupravljive  jedrilice koju će zavjetovati i trajno izložiti u crkvi sv. Nikole. Sva tri dana održavanja ove manifestacije obilovat će bogatim sadržajem prilagođenim ne samo za ljubitelje mora, već i za sve posjetitelje pa i one najmlađe. Valovi Šibenika završavaju proglašenjem pobjednika na šibenskoj rivi u nedjelju, 08. prosinca u 16 sati.

Po prvi put bit će dodijeljena plaketa "Valovi Šibenika" za najpožrtvovnije spašavanje i traganje na moru. Plaketa je autorski rad slikarice Lane Martinović Čala, a zajednički su je, prema ideji autorice, izradili Zoran Lucić Luca i obrt Ukas iz Splita.

Uz organizatora, jedriličarski klub „Val“, generalni pokrovitelj ovog tradicionalnog sportskog natjecanja je Grad Šibenik, dok je Jadranska banka generalni sponzor.

  Objavljeno: 06.12.2013, 08:38h