Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sutra predavanje na temu ' Sadašnjost i budućnost robota'

Sutra predavanje na temu ' Sadašnjost i budućnost robota'

 

 

 

Sveučilišni profesor dr.sc.Gojko Nikolić Dado sutra, 24.travnja održat će predavanje na temu 'Sadašnjost i budućnost robota'. Predavanje će se održati u Tehničkoj školi u Šibeniku s početkom u 12,00 sati.

Znanstvenik i futurolog Nikolić osvrnut će se na razvoj i prisutnost robota u medicini , te će tijekom predavanja  biti prikazan i hrvatski medicinski robot za neurokirurgiju.

Također, izložit će i svoju viziju prisutnosti tzv. društvenog robota u svakodnevnici, a koji je predviđen kao čovjekova  ispomoć u uobičajenim dnevnim aktivnostima.

 Prof. dr. sc Gojko Nikolić – Dado rodio se i odrastao je u Šibeniku. Bio je dugogodišnji  profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje i Tekstilno – tehnološkom fakultetu. Pionir je uvođenja automatizacije u proizvodnju u Hrvatskoj, autor je 18 priznatih patenata u zemlji i inozemstvu, a u posljednje vrijeme radi na primjeni robotskog sustava u medicini te na programima koje bi i Šibenik mogle uvesti u svijet visoke tehnologije. Član je tročlanog tima znanstvenika koji su konstruirali u svijetu rijetkog robota za izvođenje operacija u neurokirurgiji nazvanog RONNA.

Organizatori predavanja su Grad Šibenik, Tehnička škola i časopisa Šibenik tim.

  Objavljeno: 23.04.2014, 09:04h