Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sutra u šibenskoj knjižnici razgledajte izložbu Adama Petranovića

Sutra u šibenskoj knjižnici razgledajte izložbu Adama Petranovića

 

 

U utorak, 20. kolovoza u 12 sati, u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“, bit će otvorena izložba 'Oblikovanje namještaja te unutarnjeg i vanjskog prostora u zadnje dvije godine' Adama Petranovića.

Adam Petranović industrijski je dizajner, član Hrvatskog dizajnerskog društva u svojstvu emerita, kojega je jedan od osnivača i pokretača 1983.

Nedavni TV serijal "Moderna vremena", čiji su autori Dubravko i Matej Merlić, oživio je priču o povijesti dizajna koja je dobrim dijelom već obrađena u različitim izložbenim projektima te stručnim i znanstvenim radovima, no, ovako objedinjena i upotpunjena brojnim sugovornicima, među kojima se svakako ističe dizajner Adam Petranović, bacila je sasvim novo svjetlo na područje o kojemu se, samo naizgled, sve već zna.

Adam Petranović, koji je surađivao s eminentnim arhitektima poput Ivana Vitića, Jelene Novak, Raula Goldonija i drugih, upravo je zato odabrao ovo Vitićevo zdanje, šibensku knjižnicu, za mjesto svoje aktualne izložbe. Ta, ali i suradnje s brojnim poznatim dizajnerima namještaja, poput Bernardija, Richtera, Mutnjakovića, i drugih, jako dobro kontekstualizira duh epohe.

Izložba će se moći razgledati do 10. rujna u prizemlju šibenske knjižnice.

  Objavljeno: 19.08.2024, 12:48h