Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svatko neka očisti ispred svoga praga

Svatko neka očisti ispred svoga praga

 

 

Šibenik je jutros pod snijegom; djelatnici Gradske uprave jutros su očistili prilaze zgradi te iste posuli solju. Podsjećamo još jednom kako je sukladno Odluci o komunalnom redu uklanjanje snijega i leda zadatak vlasnika i korisnika stanova, zgrada, poslovnih prostorija i drugih objekata. Dakle, molimo građane, ali ih i podsjećamo na njihovu obvezu da očiste javne površine ispred svojih zgrada, poslovnih prostora i objekata od snijega i leda na način da se osigura siguran i nesmetan prilaz pješaka.

Podsjećamo kako su za prohodnost pješačkih zona u Gradu Šibeniku zadužena gradska poduzeća Čistoća i Zelenilo koji su također pripravni za snijeg i led.

O uklanjanju snijega i leda s javnih parkirališta, taksi stajališta, tržnica na malo, kolodvora, športskih objekata i sličnih prostora vodi brigu pravna ili fizička osoba koja tim površinama upravlja odnosno obavlja poslovnu djelatnosti. Javne površine od snijega i leda čisti trgovačko društvo koje obavlja komunalnu djelatnost održavanja čistoće.

Članak 109. Nadalje navodi da se radi sprječavanja nastanka leda i sprječavanja klizanja, javne prometne površine moraju posipati odgovarajućim materijalom. Fizičke i pravne osobe koje uklanjaju snijeg i led s javnih prometnih površina dužne su osigurati da se materijal kojim je posipana javna prometna površina ukloni u roku od najduže 2 dana nakon otapanja snijega i leda.

Za vrijeme drugih vremenskih nepogoda, posebno obilnih kiša, odmah, čim to mogućnosti dozvoljavaju, moraju se popraviti te očistiti i dovesti u ispravno stanje šahtovi, slivnici, kao i druge naprave na javnim prometnih površinama kao i odvesti nataložen materijal, polomljene grane i slično.
Nadzor nad provedbom ove Odluke provodi komunalno redarstvo.

  Objavljeno: 03.02.2012, 00:00h