Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sve je spremno za ovogodišnji Šibenik Dance festival

Sve je spremno za ovogodišnji  Šibenik Dance festival

 

 

Na tvrđavi sv. Mihovila s početkom u 21 sat baletnom predstavom „If I can“ Igora Kirova započet će  osmi Šibenik Dance Festival.

 

Tim povodom danas je u foajeu šibenskog kazališta održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen festivalski program.

 

Zorana Mihelčić,organizatorica Šibenik Dance Festivala,zahvalila se Gradu na ukazanoj podršci te iskazala zadovoljstvo što HNK Split kao najjači baletni ansambl u regiji  i ove godine otvara Festival. Kazala je da je program ovogodišnjeg Festivala bogatiji od prošlogodišnjih  popratnim programima,poput edukacijskog programa koji uključuje radionice za plesače s predznanjem , dječjim interdisciplinarnim radionicama  te dokumentarnim filmovima koji će se projicirati ispred cluba Bar Code.

 

„Sljedećih pet dana Šibenik se pretvara u plesnu pozornicu , nema „kantuna“ na kojem neće biti plesa. Zahvaljujem organizatorici Šibenskog Dance Festivala, Zorani Mihelčić i plesnoj udruzi „Sjene“ što uporno, srčano i s puno energije svake godine nastoji Festival obogatiti popratnim sadržajima dovodeći najbolje koreografe i plesače. Festival raste iz godine u godinu i naša podrška neće izostati.“, poručila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika Mirjana Žurić.

 

Šibenik Dance Festival održava se od 23. do 28. srpnja na 4 najatraktivnije  lokacije Grada- Trg Republike Hrvatske, Tvrđava sv. Mihovila, Tvrđava Barone, te Hrvatsko narodno kazalište.

 

 

Ovogodišnje izdanje Šibenskog plesnog festivala je pod pokroviteljstvom gradonačelnika  Šibenika, Željka Burića.

 

  Objavljeno: 23.07.2018, 12:48h