Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svečano obilježavanje 90-te godišnjice organiziranog bavljenja turizmom na otoku Zlarinu

Svečano obilježavanje 90-te godišnjice organiziranog bavljenja turizmom na otoku Zlarinu

 

 

90 godina Zlarinskog turizma značajan je razlog za slavlje na otoku Zlarinu. Zlarinjani su ovom prilikom pripremili nadasve zanimljivu večer s daškom kulturne baštine i tradicije. Slavlje će biti tim veće, jer je Zlarin mjesto sa najstarijom turističkom tradicijom na ovom području.No, pošto je oduvijek najdraža uzrečica veselih Zlarinjana bila "samo neka se fešta", to definitivno 10.8. neće biti jedini razlog  veselja na otoku Zlarinu. Svatko tko se osjeća spremnim odmjeriti svoje snage u kuhinji, moći će sudjelovati u brudetijadi, pripremanju brudeta u više kulinarskih ekipa. Prošle je godine svoje recepte pripremilo osam ekipa, a pobjednici tajne sastojke nisu otkrili ni dan danas.

Iako bi svatko pomislio kako su brudetijada i obilježavanje 90-te obljetnice zlarinskog turizma dovoljni za nezaboravan provod, Zlarin je pripremio još neka iznenađenja. Poznati glumac i DJ Mario Kovač zagrijavat će atmosferu raznim melodijama te svojim odabirom pjesama zajamčiti dobar plesnjak.

A nakon finog brudeta, naći će se i pokoji domaći desert. Svatko s malo dobre volje ispeći će kolače, od čije će prodaje prihodi biti donirani uvijek aktivnom KUD-u "Koralj". No kolači neće biti jedine poslastice te večeri. Nakon ukusne hrane i punih trbuha, na red će doći i odabir najljepše kuharice i kuhara. Tako će netko doma odnijeti titule Miss i Mistera brudeta!

Ovaj kulinarsko kulturno muzički spektakl počet će u 21h, a nitko neće moći ostati ravnodušan. Preporuka: nemojte večerati prije posjeta našem otoku, a plesne cipelice ne smijete nikako zaboraviti ponijeti jer ćemo plesati i feštati zajedno do ranih jutarnjih sati!

  Objavljeno: 10.08.2012, 07:20h