Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svečano otvoren 58. MDF u Šibeniku

Svečano otvoren 58. MDF u Šibeniku

 

 

Na Ljetnoj pozornici u Šibeniku jučer je svečano otvoren 58. međunarodni dječji festival.


Svečanom otvorenju, uz brojne visoke uzvanike, nazočila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ujedno i pokroviteljica MDF-a u Šibeniku. 


„Djeca su budućnost, a tu u Šibeniku, poznatom po svojoj bogatoj povijesti, djeca se igraju i stvaraju, a baš MDF im je dao priliku da budu kreativna. Za vrijeme MDF-a ni odrasli ne potiskuju dijete u sebi, jer je na taj način jedino moguće razumjeti najmlađe. Želim vam da i dalje budete nositelji dječjeg stvaralaštva, još puno, puno godina“, kazala je predsjednica Grabar Kitarović.


Dobrodošlicu u grad Šibenik svoj djeci svijeta poželio je i gradonačelnik Željko Burić.


 „Već 58 godina ovih nekoliko tjedana u ljetnim mjesecima Šibenik daje značaj djeci, njihovom izražavanju i oblikovanju onog što žele reći. I to ne iskazuju samo na kazališnim daskama i raznim radionicama, nego i dišući s ovim gradom, njegovim ulicama, kalama i trgovima.“, kazao je gradonačelnik Burić.


Predsjednica Republike Hrvatske na svečanom otvorenju uručila je MDF-u i Gradu Šibeniku Povelju Republike Hrvatske za doprinos dječjem stvaralaštvu tijekom Domovinskog rata, a preuzeli su je Jasenka Ramljak i Ante Puljić, ratni voditelji Festivala djeteta i Maja Trlaja, ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.


Festival je otvorila predstava „Jaje“ Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca, nakon čega je uslijedio tradicionalni vatromet.


Na 58. MDF-u u dva tjedna u Šibeniku će nastupiti će preko 700 izvođača i umjetnika iz 18 država svijeta. To su Južna Koreja, Italija, Kina, Njemačka, Poljska, Francuska, Španjolska, Austrija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Brazil, Argentina i zemlje iz regije.


Uz predstave i razne nastupe, u Šibeniku će se za vrijeme MDF-a održati i cijeli niz radionica za najmlađe. Od filmskih i likovnih do novinarskih.

  Objavljeno: 17.06.2018, 12:46h