Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svečano otvoren 63. Međunarodni dječji festival u Šibeniku

Svečano otvoren 63. Međunarodni dječji festival u Šibeniku

 

 

Podizanjem festivalske zastave i riječima djevojčice Maše sinoć je na Ljetnoj pozornici svečano otvoren 63. Međunarodni dječji festival u Šibeniku. Uz domaćine gradonačelnika Željka Burića i ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku Jakova Bilića, na svečanosti otvorenja nazočili su Zdravo Zima, posebni savjetnik za kulturu i izaslanik predsjednik Zorana Milanovića, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica, župan Marko Jelić, državni tajnik Ivica Poljičak i mnogi drugi uzvanici.

Gradonačelnik Željko Burić u svom je govoru pozdravio svu djecu svijeta, sve mališane koji naredna dva tjedna preuzimaju šibenske trgove i ulice.

"Sretan sam što je MDF sa svojih 65 godina od osnutka i dalje mlad i okuplja brojnu djecu iz Šibenika, Hrvatske i svijeta. Pažnja prema kreativnosti, umijeću i dječjoj mašti svake godine sve intenzivnija, što se očituje i u programu 63. MDF-a." poručio je.

Zdravko Zima, posebni savjetnik za kulturu i izaslanik Predsjednika RH istaknuo je kako je festival mlad onoliko koliko je mlada njegova publika, a to su djeca, njegovi najvažniji i prvi protagonisti.

Ministrica kulture i medija RH, Nina Obuljen Koržinek kazala je da je Međunarodni dječji festival poseban i po publici za koju se stvara, a u čijoj ljubavi rastu oni koji ga rade.

Publika je sinoć uživala u predstavi nastaloj prema književnom klasiku spisateljice za djecu, Ivane Brlić – Mažuranić „Ribar Palunko i njegova žena“. Predstavu je izvala kazališna družina „Ivana Brlić – Mažuranić“ u režiji poznatog kazališnog redatelja Marija Kovača.

Sve u publici i ove godine razveselila je izvedba Dječjeg zbora "Zdravo maleni" koji su izveli istoimenu himnu MDF-a.

Nakon svečanog otvorenja uslijedio je spektakularni vatromet i bogat zabavni program u sklopu Šibenske noći.

  Objavljeno: 25.06.2023, 12:37h