Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svečano otvoren Pomorski inovacijski centar iNavis

Svečano otvoren Pomorski inovacijski centar iNavis

 

 

U nazočnosti veleposlanika Kraljevine Norveške u RH, Henrika Ofstada , ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa,  gradonačelnika dr. Ante Županovića i njegovih zamjenika Franka Vidovića i Petra Baranovića, svečano je otvoren Pomorski inovacijski centar iNavis u Šibeniku.

iNavis je osnovan kao rezultat suradnje Grada Šibenika i norveškog Ministarstva vanjskih poslova, a cilj ovog projekta  je da se na jednom mjestu okupe i povežu hrvatske i norveške tvrtke i institucije iz pomorskog sektora te da se da se podrži razvoj novih proizvoda, usluga i tvrtki koje vežu svoju djelatnost uz more i pomorstvo.

Gradonačelnik dr. Ante Županović kazao je kako je ovo vrijedan projekt koji su ostvarili Grad Šibenik i norveška vlada, uz potporu našeg resornog ministarstva.

„Neki projekti su se već iznjedrili, stvaraju se nove vrijednosti, proizvodi se već realiziraju“, istaknuo je gradonačelnik i dodao kako će projekti vezani za more mnogo značiti za razvoj Šibenika.



Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras rekao je kako je ovo kvalitetan projekt gdje će dvadesetak tvrtki uspješno razvijati svoje proizvode, širiti tržište i razmjenjivati znanja.

„Uvijek je korisno kada imate tvrtke na okupu jer se tako stvara sinergija među njima“, istaknuo je Maras.



Inovativnim dijelom iNavis centra upravlja tvrtka u norveškom vlasništvu - CroNoMar s osnovnim ciljem da podupire nove inovativne aktivnosti efikasnim uslugama umrežavanja, uslugama povezanima s razvojem konkurentnosti prema inozemnim tržištima, te korištenjem poslovnih veza i partnerstava za sve korisnike iNavisa uz prateću najmoderniju fizičku uredsku infrastrukturu.

Glavni izvršni direktor tvrtke CroNoMar Malvin Villabo zahvalio se gradonačelniku dr. Anti Županoviću na suradnji i velikom poslu koji je Grad napravio za otvaranje ovog centra i naglasio:

„Bit modernog poslovanja je interakcija između malih tvrtki koje surađuju i natječu se. Nadamo se da će ta suradnja unutar iNavisa biti aktivna.“

Program u iNavisu započeo je već jučer, radionicama na temu održivog poslovnog razvoja tvrtke, uz mogućnost individualnih konzultacija. Prva je to u najavljenoj seriji radionica koje će za domaće poduzetnike održavati norveški konzultanti. Do kraja tekuće godine predviđeno je održavanje još triju radionica.

Nakon svečanog otvaranja u 10 sati započeo je  dvodijelni seminar o načinu djelovanja javno – privatnih partnerstava u pomorskom poslovanju te o njihovim rezultatima.

  Objavljeno: 28.09.2012, 13:39h