Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svečano otvoren studentski restoran "SKVUŠ"

Svečano otvoren studentski restoran "SKVUŠ"

 

 

Svečanim činom rezanja vrpce jučer je u Šibeniku ministar znanosti obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar otvorio novi studentski restoran "SKVUŠ".

Uz ministra Mornara svečanosti otvorenja prisustvovali su saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev ujedno i gradonačelnica Vodica, saborski zastupnik Ivan Klarin ujedno i načelnik Općine Tisno, gradonačelnik grada Šibenik Željko Burić i župan Goran Pauk.

Ministar Mornar izrazio je zadovoljstvo razvojem visokog školstva u gradu Šibeniku te dao punu podršku ideji osnivanja šibenskog sveučilišta. Prisjetio se vremena kada je i on bio predavač na nekadašnjoj Visokoj školi za turistički menadžment, te istaknuo kako je ulaganje u studentski standard  osnova za privlačenje mladih ljudi na šibenski studij.

Gradonačelnik Željko Burić zahvalio je ministru na potpori koju daje osnivanju sveučilišta u Šibeniku i njegovom prvom studiju te kazao kako je siguran da menza na Baldekinu neće biti jedini studentski restoran u Šibeniku.

Župan Goran Pauk je u svom prigodnom obraćanju prisutnima kazao kako će ovaj moderan studentski restoran zasigurno uljepšati studentske dane svim našim studentima. 

Prigodnim riječima obratili su se i dekanica Veleučilišta Anita Grubišić, vršiteljica dužnosti ravnateljice Studentskog centra Sandra Grgas i  predstavnik Zbora studenata Veleučilišta Matija Blaće.

Izgradnju studentske menze financirali su s po oko milijun kuna Ministarstvo znanosti i Veleučilište Šibenik. U izgradnji je od srpnja prošle godine, kapacitet joj je 80 sjedećih mjesta a pružat će usluge subvencionirane prehrane za oko 800 redovitih studenata Veleučilišta u Šibeniku. Uređena je vrlo moderno, za interijer je zaslužan šibenski Arhitektonski biro ARX čiji arhitekti su osmislili izgled cijelog prostora. Zidovi su oslikani motivima iz stripova Alan Ford, Corto Malteze i Modesty Blaise.

  Objavljeno: 09.06.2015, 17:50h