Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svečano otvorena Osnovna škola za balet i suvremeni ples

Svečano otvorena Osnovna škola za balet i suvremeni ples

 

 

U subotu, 10. studenog gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i savjetnica Ministra znanosti, obrazovanja i sporta profesorica Sabina Glasnovac svečano su otvorili Osnovnu školu za balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca

Na svečanom otvorenju sudjelovala je i pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug i zamjenik župana Šibensko-kninske županije Zoran Smolić. Osnovna škola za balet i suvremeni ples otvorena je temeljem  rješenje ministarstva za izvođenje programa klasičnog baleta i suvremenog plesa, a inicijator čitavog projekta je ravnatelj OŠ Jurja Dalmatinca Natko Duvnjak.

Školu trenutno pohađa 30-tak djece iz svih osnovnih škola s područja grada.  Prostor za nastavu u školi je uređen dijelom iz decentraliziranih sredstava Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a djelom iz sponzorskih donacija. Školovanje traje četiri godine, a svjedodžbe o uspješnom završenom školovanju dobivaju se nakon svake godine. Ministarstvo je osiguralo sredstva za 3 radna mjesta u Osnovnoj školi za balet i suvremeni ples.

  Objavljeno: 12.11.2012, 09:15h