Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svečano zatvaranje Državne smotre Lidrano za učenike osnovnih škola

Svečano zatvaranje Državne smotre Lidrano za učenike osnovnih škola

 

 

 U Solarisu je danas održana svečanost u povodu zatvaranja Državne smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2019. za učenike osnovnih škola. Grad Šibenik ujedno je desetu godinu domaćin ove državne smotre, a škola domaćin je Osnovna škola Brodarica.

 

 Okupljene učenike, učitelje, mentore i članove prosudbenih povjerenstava  pozdravio je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

 

 „Lidrano je već godinama sinonim za smotru u kojoj se njeguje i razvija hrvatski jezik i stvaralaštvo. Vjerujem kako su među vama, draga djeco, brojni budući kreativci - glumci, novinari, scenaristi, spisatelji te vam svima želim mnogo uspjeha u daljnjem životu, ali ne zaboravite kako se do cilja dolazi samo upornošću, trudom i dodatnim zalaganjem.“, poručio je zamjenik gradonačelnika.

 

 

Prigodnim riječima okupljene je pozdravila i pročelnika UO za prosvjetu Šibensko-kninske županije Diana Ercegović.

 

 

U sklopu Lidrana učenici pokazuju svoju kreativnost i darovitost u šest izraza: literarnom, dramskom (pojedinačni i skupni scenski nastupi) i novinarskom (samostalni novinarski radovi, školski listovi i radio emisije). 

  Objavljeno: 27.03.2019, 13:19h