Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svehrvatski likovni natječaji MDF-a Šibenik

Svehrvatski likovni natječaji  MDF-a Šibenik

 

 

U želji da se uključi što je moguće više djece u program, Međunarodni dječji festival Šibenik-Hrvatska, Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ i Grad Šibenik u susret 53. međunarodnom dječjem festivalu, najstarijoj multimedijalnoj kulturnoj manifestaciji takve vrste u svijetu, propisuju svehrvatski likovni natječaj za učenike osnovnih škola na temu „EUROPI ĆU DONIJETI…“ i svehrvatski likovni natječaj za izradu zastavica za djecu predškolskih ustanova na temu „ETO I MENE NA FESTIVAL…“ 

 

U natječaju "Europi ću donijeti" učenici imaju zadatak obraditi predloženi motiv zavičajnog naslijeđa na plohi ili u prostoru, u željenoj likovnoj tehnici. Jedna škola može sudjelovati s jednim ili više uradaka, po želji. Zadatak se može ostvariti kroz individualni rad, rad u paru ili kao skupni oblik rada.

 

Radovi s natječaja „Eto i mene na festival“ bit će  izloženi na Međunarodnom dječjem festivalu kao ulična izložba u staroj gradskoj jezgri. Vrednovat će ih stručno povjerenstvo, na temelju originalnosti, izražajnosti i razine tehničke izvedbe prema osjetilnim, spoznajnim i stvaralačkim mogućnostima djece određene dob. Tehnike izvođenja su slobodne: slikanje, kolaž s tkaninama, štampa, perforacija, kombinirana tehnika,batik i dr.

 

  Objavljeno: 11.04.2013, 08:48h