Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svibanjsko izdanje austrijskog časopisa Reise Magazin posvećeno Hrvatskoj

Svibanjsko izdanje austrijskog časopisa Reise Magazin posvećeno Hrvatskoj

 

 

Jedan od najpopularnijih austrijskih časopisa, Reise Magazin svibanjski je broj u potpunosti posvetio ljepotama i turističkoj ponudi Hrvatske, među kojima je nekoliko stranica posvećeno i Šibeniku.

Pored redovnog izdanja objavljen je i poseban dodatak s naslovnicom „Kroatien – Ihr Guide“. Na stotinu stranica, s naslovnicom Reise Magazin Kroatien glavno izdanje inače sedmog časopisa po čitanosti u Austriji, detaljno predstavlja našu zemlju, dajući presjek prirodne i kulturne baštine te turističkih atrakcija. Posebni dodatak magazinu je praktični vodič koji na 32 stranice donosi turističku ponudu i sadržaje deset turističkih cjelina; a osim Šibenika, to su grad Zagreb, Istra, Kvarner, Zadar, Split, Dubrovnik, Središnja Hrvatska, Slavonija te Like i Karlovca, s posebnim naglaskom na nematerijalnoj baštini pod zaštitom UNESCO-a, malim obiteljskim hotelima, kamping ponudi, nacionalnim parkovima, aktivnom turizmu, wellnessu i gastronomiji.

 

Reise Magazin otisnut je u nakladi od 44.100 primjeraka, a uz redovnu prodaju, izravno se distribuira pretplatnicima, pretplatnicima Sport magazina kao i partnerima među kojima su brojni avio prijevoznici, zračne luke i željezničke postaje. Dodatak „Kroatien – Ihr Guide“ tiskan je u 3.000 primjeraka, obogaćen nizom korisnih informacija, geografskih karata, preporuka i kontakata koje će turiste privući u Hrvatsku, ali i olakšati im izbor odredišta i aktivnosti tijekom godišnjeg odmora. Čitateljima se obratio i Niko Bulić, v.d. direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, koji je dodatno naglasio adute hrvatske turističke ponude, osvrnuvši se na povijesnu povezanost Austrije i Hrvatske te ističući posebnu važnost austrijskih gostiju i tržišta za naš turizam. U 2011. s austrijskog je tržišta zabilježeno 939.000 austrijskih turista, koji su ostvarili 5.320.373 noćenja, što je u odnosu na 2010. godinu čak 11 posto više.

 

Hrvatska turistička zajednica će 3.000 primjeraka izdanja posvećenog Hrvatskoj tijekom ljetne sezone distribuirati u okviru akcije servis dobrodošlice na najfrekventnijim graničnim prijelazima pri ulasku u zemlju.

 

  Objavljeno: 12.07.2012, 09:52h