Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svjetlosnim i glazbenim spektaklom održana manifestacija Light is life

Svjetlosnim i glazbenim spektaklom održana manifestacija Light is life

 

 

Na prepunoj šibenskoj rivi sinoć je održana četvrta po redu manifestacija „Light is life“ kojom Šibenik obilježava 28. kolovoza 1895. godine kada je među prvim gradovima u svijetu dobio javnu rasvjetu na izmjeničnu struju. Manifestacija je započela točno u 20 sati i 20 minuta koncertom Šibenskog pjevačkog društva „Kolo“ na plutajućem pontonu, a sve je upotpunio spektakularan vatromet uz zvukove pjesme Vice Vukova „Zvona moga grada“.

Tema ovogodišnje manifestacije bila je očuvanje obiteljskog života u staroj gradskoj jezgri, a simbol obitelji i tradicije predstavljale su tri metra visoke stolne lampe postavljene duž rive. Instalacije su postavljene i u staroj gradskoj jezgri prateći ovogodišnju temu manifestacije pa su tako u Ulici don Krste Stošića postavljene tiramole, oko crkve sv. Ivana ‘Latinska idra’, dok je ‘Trg četiri štekata’ postao disco.

U sklopu programa otvorene su i dvije izložbe, „Stolne lampe Šibenčana“ u Muzeju grada Šibenika te „Izložba o svjetlu“ u Galeriji sv. Krševana. Drugog dana glazbenog programa, 29. kolovoza na plutajućoj bini s početkom u 21 sat koncert će održati grupa „Mi“. Organizatori manifestacije su Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika i Jedriličarski klub Val, a autor projekta je Zoran Lučić Luca.

  Objavljeno: 29.08.2019, 08:55h