Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svjetska senzacija Architects of air prvi put u Hrvatskoj

Svjetska senzacija Architects of air prvi put u Hrvatskoj

 

 

Architects of Air sinonim je za originalne pneumatičke skulpture što kao jedinstveni umjetnički izričaj još od 80-tih godina prošlog stoljeća razvija Britanac Alan Parkinson, a koje su od tada krasile neka od najatraktivnijih prostora na svijetu poput onog ispred opere u Sydneyu te oduševile stotine tisuća posjetitelja na svim kontinentima.

Od početnih eksperimentiranja u ovom iznimno zanimljivom mediju koji obuhvaća maštovite oblike ispunjene zrakom, boje i svijetlost te prvog Eggopolisa, njegovo malo carstvo iz Nottingama izraslo je u prave pneumatičke gradove - luminarije što ispod vesele površine skrivaju još zanimljiviji labirint veselih šarenih prolaza, a kojeg su pozvani istražiti posjetitelji svih uzrasta. Od 1991. Parker pokreće  Architects of Air u kojem i danas djeluje zajedno s još šest suradnika.

 

Svi oni ovoga će srpnja doći u Šibenik u kojem će, u sklopu CHANGER MEETUPA (trodnevnog događanja u organizaciji Turističke zajednice grada Šibenika koje okupljanja changere -  one koji mijenjaju  poslovni i umjetnički svijet), podići jedan od svojih najpoznatijih luminarija na Poljani dimenzija 60 x 20 m. U njihovoj gigantskoj instalaciji nalik na rascvjetale balone moći će se uživati od 26. do 28. srpnja. 

 

 

  Objavljeno: 10.07.2017, 13:44h