Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svjetski akcijski tjedan socijalnog rada

Svjetski akcijski tjedan socijalnog rada

 

 

Svjetskim danom socijalnog rada 20. ožujka, započeo je Svjetski akcijski tjedan socijalnog rada tijekom kojeg se u cijelom svijetu organiziraju prigodne aktivnosti kako bi se usmjerila pozornost na aktualna nacionalna i svjetska pitanja od značaja za socijalni rad i socijalni razvoj.

Tijekom Akcijskog tjedna socijalnog rada biti će u cijelom će svijetu biti predstavljen Globalni program za socijalni rad i socijalni razvoj za razdoblje do 2016. godine. Ovaj dokument, dostupan u izvorniku i na službenim internetskim stranicama projekta, nastao je kao rezultat trogodišnje suradnje tri međunarodne organizacije koje zastupaju praksu socijalnog rada, obrazovanje za socijalni rad i socijalni razvoj.

Globalni program će tijekom ovog tjedna biti proslijeđen Ujedinjenim Narodima i drugim međunarodnim organizacijama, kao i nacionalnim vladama. Dokumentom se želi otvoriti rasprava o modelima rješavanja globalne socijalne krize te se predlažu četiri glavna smjera djelovanja: održivi razvoj okoliša, poštivanje dostojanstva svake osobe i različitosti među ljudima, ostvarivanje socijalne i ekonomske jednakosti među zemljama i regijama te razvoj kvalitetnih međuljudskih odnosa. Kao sudionik obilježavanja,Hrvatska udruga socijalnih radnika dostavit će dokument Vladi Republike Hrvatske.

Akcijski tjedan završava Danom socijalnog rada Ujedinjenih naroda 26. ožujka.

  Objavljeno: 21.03.2012, 00:00h