Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svjetski dan slobode medija

Svjetski dan slobode medija

 

 

Svjetski dan slobode medija obilježava se svake godine 3. svibnja, i to od 1993. kad ga je proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda. Cilj obilježavanja tog Dana, koji okuplja medijske profesionalce, koji potom procjenjuju stanje slobode medija i raspravljaju o mogućnostima za rješavanje brojnih izazova, jest podizanje svijesti o važnosti medijskih sloboda i njezinih temeljnih načela.

Povodom Svjetskog dana slobode medije Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara organiziraju danas skup ispred Novinarskog doma u Zagrebu na kojem će se istaknuti nužnost zaštite slobode medija u interesu demokratske javnosti.

"Novinari pokrenimo se", poruka je koju će čelnici Sindikata novinara i HND-a uputiti svim medijskim djelatnicima povodom Dana slobode medija. Skup će se održati u 11 sati ispred Novinarskog doma u Perkovčevoj, a ideja je da se pripadnike sedme sile potakne da brane sve ugroženija radna, socijalna i profesionalna prava, ali ne samo to, naglasio je predsjednik HND-a, Zdenko Duka.

A novinarstvo u Hrvatskoj danas je, slično kao i u svijetu, daleko od idealnog.

Danas će se upozoriti i na potrebu donošenja novog Zakona o medijima te da se osiguraju dobri, kvalitetni i javni mediji koji će biti savjest ovog društva.

  Objavljeno: 03.05.2012, 08:21h