Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svjetski poznati slikar i Guinnessov rekorder Belozor Oleksandr u Šibeniku

Svjetski poznati slikar i Guinnessov rekorder Belozor Oleksandr u Šibeniku

 

 

Svjetski poznati slikar  i  Guinnessov rekorder Belozor Oleksandr u sklopu svog projekta Plavo zelena duga  odlučio je posjetiti Šibenik, upravo zbog njegovih znamenitosti, krajolika i očaravajućeg akvatorija.

 

Naime, 27.kolovoza  u Hrvatskoj je počela realizacija prve etape međunarodnog  projekta PLAVO ZELENA DUGA , koji je prvi i najveći projekt takve svrhe suradnje  između Hrvatske i Ukrajine.  U sklopu ovog projekta svjetski poznati slikar Belozor Oleksandr  10. rujna je stigao u Šibenik; gdje će boraviti do 17. rujna. U našem gradu Belozor Oleksandr će  slikati podmorje u Šibenskom akvatoriju, ali i napraviti slike krajolika i Šibenske Katedrale.

 

Od ponedjeljka, 10. rujna do četvrtka 13. rujna ovaj osebujni slikar radi sa GUWAA na različitim lokacijama u podmorju Krapnja i Šibenika. U ponedjeljak 17. rujna održat će se konferencija za novinare, kao i podmorske izložba slika a također će biti i snimljen film o akciji.

 

Sudionici projekta iz Hrvatske su: GUWAA – medunarodna asociacija za ciscenje podmorja, Zaklada "Hrvatska bez mina", Grad Bjelovar , Bjelovarski Gradski muzej, Opcina Veliko Trojstvo, a iz Ukrajine: Oleksandr Bielozor,Drzavna Ekologicna Akademija.

 

Belozor Oleksandr  svjetsku je slavu postigao svojim osebujnim stilom, a posebnu je pažnju na sebe privukao kad je 2010. godine ušao Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda naslikavši najveću podvodnu sliku veličine   80 cm x 100 cm.

  Objavljeno: 13.09.2012, 11:09h