Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Swietokrzyskie inovativni sistem i pametne specijalizacije

Swietokrzyskie inovativni sistem i pametne specijalizacije

 

 

Konferencijom u Gradskoj knjižnici, na kojoj je predstavljen „Swietokrzyskie inovativni sistem i pametne specijalizacije“, započeo je dvodnevni radni posjet poljskog izaslanstva Gradu Šibeniku. Izaslanstvo predvodi GrzegorzOrawiec, DirectorRegionalnogodjela Maršalovog ureda SwietokrzyskieVojvodstva, koji je bio domaćin izaslanstvu Grada Šibenika, točnije Odjelu za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj za njihova posjeta Gradu Kielce u ožujku prošle godine.

„Još jednom vam, u ime Grada Šibenika, želim zahvaliti na suradnji i razmjeni znanja vezanih, prije svega, uz fondove EU. Boravak našeg izaslanstva u Poljskoj bio je prvi korak koji je rezultirao već petim susretom koji nam danas ovdje omogućava da iz prve ruke čujemo kako svoju regiju učiniti pametnom i konkurentnom u okružju Europe. Mi želimo dobru praksu iz Kielcea primijeniti u Šibeniku, ali i mi vama prenijeti naša iskustva i na kraju dobiti sinergijski učinak između naših dvaju gradova.“, rekao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Član Upravljačkog odbora Swietokrzyskie Vojvodstva Wojciech Lubawski pozdravio je prisutne i zaželio da se suradnja Šibenika i Vojvodstva razvije kroz neke moguće zajedničke projekte.

Krešimir Kovač održao je prezentaciju Strategije razvoja Grada Šibenika.

Boravak poljskog izaslanstva nastavlja se sutra, u četvrtak 21. svibnja 2015. sastankom u Uredu gradonačelnika.

Predviđen je sastanak i s dekanicom Veleučilišta u Šibeniku Anitom Grubišić, kao i posjet Gospodarskoj zoni Podi.

  Objavljeno: 20.05.2015, 11:45h