Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Taekwondo turnir, memorijal „Josip Jović”, Imotski

Taekwondo turnir, memorijal „Josip Jović”, Imotski

 

 

U subotu, 28. ožujka, održan je memorijalni taekwondo turnir, za mlađe kadete, kadete i juniore, „Josip Jović” u Imotskom. Nastupilo je ukupno 492 natjecatelja iz 30 klubova iz 3 države.

Iz šibenskog taekwondo kluba Juraj Dalmatinac, nastupili su Lana Lokas (-30 kg), Lucija Desanić (-39kg) i Tereza Berač (-39 kg) kod mlađih kadeta, te Danijel Aralica (-37 kg), Filip Šumera (-45 kg) i  Sara Rak (-55 kg) u konkurenciji kadeta.

Najbolje su krenule Terza Berač i Lucija Desanić koje su nastupile u istoj kategoriji.

Lucija Desanić je u četvrtfinalnoj borbi pobijedila protivnicu iz splitskog Marjana sa 9:3, da bi u polufinalu izgubila od vrlo čvrste Imoćanke sa 6:4. Time je Lucija osvojila brončanu medalju.

Tereza Berač je nastupila  u istoj konkurenciji, a prvu protivnicu je svladala sa 6:5, zatim je u polufinalu svladala Splićanku Ujdur sa 8:7, da bi se tako plasirala u finale na meč protivnici iz Imotskog koja je svladala njenu klupsku kolegicu Luciju Desanić.

Tereza je u tom srazu od početka bila izrazito čvrsta i to je bio jedini način na koji se mogla uzeti pobjeda, pratila je instrukcije trenera, te je pobijedila Imoćanku rezultatom 8:4 i osvojila zlatnu medalju.

Tereza Berač je ovim nastupom nastavila niz od 10 neprekidnih pobjeda i osvojila je treći međunarodni turnir za redom.

U konkurenciji kadetkinja se, svojim drugim nastupom u životu, istaknula Sara Rak, koja je osvojila brončanu medalju.

Ostalo troje natjecatelja, također je pokazalo zalaganje, ali se nažalost, nisu okitili medaljama.

Natjecatelje su na turniru pratili treneri Zoran Huljev i Robert Dasović, a voditeljica puta je bila predsjednica kluba Nives Radić

  Objavljeno: 30.03.2015, 07:54h