Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Tematska radionica u sklopu projekta Kairos

Tematska radionica u sklopu projekta Kairos

 

 


Projektni tim Grada Šibenika sudjelovao je na tematskoj radionici „Valorizacija javnih površina u povijesnim gradskim jezgrama čiji je domaćin grad Heraklion, “ jedan od partnera u sklopu projekta Kairos (URBACT III PROGRAM).

Radionica je zbog epidemiološke situacije održana online putem 03. i 04. ožujka 2021. godine. Osim Šibenika, u projektu KAIRÓS, kao glavni vodeći partner sudjeluje i Grad Mula (Španjolska), te još šest europskih gradova, a to su Belene (BG), Cesena (IT), Heraklion (GR), Malbork (PL) , Roskilde (DK) i Ukmergė (LT). Konačan cilj projekta je izrada integriranog akcijskog plana, koju svaki grad-partner izrađuje za sebe. S obzirom na Kairos model koji temelji na pet stupova: upravljanje, prostor, gospodarstvo, socijalnu koheziju i atraktivnost, prva radionica bila je usmjerena na „prostor“.

 Riječ je o veoma ambicioznom programu koji je uključivao doprinose odabrane skupine međunarodnih stručnjaka, insajderski pogled na projekte nekih naših partnerskih gradova. Program se odnosio na niz prilično kratkih prezentacija zamijenjenih živahnim raspravama koje su  omogućili vrlo dinamičan događaj. Ovo je prva u nizu od četiri tematske radionice koje se planiraju održati, a sve će biti otvorene za javnost, te je poželjno da se priključi što širi broj sudionika.
 

  Objavljeno: 05.03.2021, 14:41h