Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Terraneo ove godine traje dan duže

Terraneo ove godine traje dan duže

 

 

Iako su organizatori od početka najavljivali tordnevno trajanje glazbenog programa festivala Terraneo, odlučili su trajanje istog produljiti za jedan dan. Tako će se Terraneo ove godine održati od 07. do 10. kolovoza: glavni glazbeni program odvijat će se u prva tri dana, dok će posljednji dan uključiti program u Aero zoni - na otvorenom Aero stageu i zatvorenim pozornicama u hangarima te u Bonbon kupoli. S druge strane, kampiranje na festivalu će trajati od 06. do 11. kolovoza.

Novost u sklopu glazbenog programa je i da su organizatori ove godine započeli suradnju s Red Bull Music Academy, koja će u sklopu festivala imati vlastiti stage pod umjetničkim ravnanjem našeg priznatog dj-a i promotora klupske glazbe – dj Eddy Ramicha.

I ove godine festivalski kamp smješten je na festivalskoj lokaciji, s time da je gotovo dvostruko povećan kapacitet, naime, kamp će ove godine moći ugostiti čak četiri tisuće posjetitelja.

Pored svega spomenutog, drugo izdanje Terranea promovira i pitanje društvene odgovornosti i to tako da će se u sklopu festivala biti zaposlen određeni broj nezaposlenih ljudi, osoba s poteškoćama u razvoju, poteškoćama u kretanju kao i liječenih ovisnika. Ovakvim pristupom cilj je osobama kojima je svakodnevni život otežan omogućiti bar privremeno zaposlenje, jedno sasvim novo iskustvo te pomoću promocijskih kanala javnosti približiti teškoće s kojima se oni svakodnevno susreću svakome čovjeku.

Terraneo će i ove godine uključiti bogat ekološki program kojim posjetitelje organizatori nastoje usmjeriti i educirati po pitanju društvene odgovornosti i ekološke osviještenosti. Svi programi namijenjeni su posjetiteljima festivalskog kampa jer će se održati u Terry Cave-u u sklopu festivalskog kampa, na samoj festivalskoj lokaciji.

07., 08. i 09. kolovoza od 11 – 18h održati će se sljedeće radionice i predavanja: mini tečaj permakulture, održivog graditeljstva i obnovljivih izvora energije; prezentacija ekosela kao modela održivog razvoja; radionica sakupljanja samoniklog jestivog bilja; predavanje o očuvanju bioraznolikosti; radionica izrade prirodnih sapuna i izrade ukrasa, nakita i suvenira od prirodnih i otpadnih materijala; kazališna radionica s ekološkom tematikom; trodnevni tečaj Acro Yoge te mnogi drugi sadržaji.

  Objavljeno: 13.04.2012, 00:00h