Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Tradicionalna jedriličarska regata Šibenik-Civitanova-Šibenik

Tradicionalna jedriličarska regata Šibenik-Civitanova-Šibenik

 

 

Gradonačelnik Željko Burić sa zamjenikom Paškom Rakićem, direktorom Turističke zajednice grada Šibenika Dinom Karađolom te pročelnicom UO za društvene djelatnosti Mirjanom Žurić otputovao je u utorak, 17. srpnja u Civitanovu u Italiju kako bi nazočio startu 18. po redu Međunarodne jedriličarske regate Civitanova-Šibenik.

 

Riječ je o tradicionalnoj regati koja će startati u četvrtak, 19. srpnja 2018. godine, s početkom u 13 sati kada će s obale Italije prema Krešimirovom gradu krenuti zasad više od dvadeset prijavljenih jedrilica.

 

Na regati će sudjelovati i tri hrvatske posade, posada Grada Šibenika, Jedriličarskog kluba Val, a ove godine sudjeluje i naš olimpijac Ivica Kostelić koji će s Komiže prema Civitanovi isploviti danas.

 

Dvije šibenske posade u utorak ujutro, sretno su stigle u Civitanovu, a među članovima posade, uz članove JK Val sudjelovali su i predstavnici Grada Šibenika Ante Galić i Tihomir Paškov.

 

Šibenik i Civitanova su bratimljeni gradovi od 2002. godine. Izaslanstvo Grada Šibenika, na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem, sutra će svečano primiti gradonačelnik Civitanove, dok će se danas susresti s gradonačelnikom Mogliana uz domaćinstvo naše Šibenčanke Maje Gnjidić Verdecchia. 

 

Regatu su danas na koneferenciji za medije najavili Rita Rando Baranović, predstavnica Generalnog konzulata Republike Italije u Šibeniku i Denis Marinov iz Jedriličarskog kluba Val. 

  Objavljeno: 17.07.2018, 12:20h