Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Tradicionalna proslava blagdana Velike Gospe u Vrpolju

Tradicionalna proslava blagdana Velike Gospe u Vrpolju

 

 

Blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza tradicionalno se obilježava i u Vrpolju, jednom od najvećih marijanskih svetišta u Dalmaciji. I ove godine očekuje se velik broj hodočasnika iz Šibenika i okolice te drugih krajeva Hrvatske.

Na koordinaciji s predstavnicima Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Vrpolje, Mjesnog odbora Vrpolje, Gradskog parkinga i Grada Šibenika dogovoreno je kako će biti osiguran javni gradski prijevoz od Autobusnog kolodvora do svetišta Uznesenja BDM u Vrpolju i natrag. Autobusi će prometovati 14. i 15. kolovoza, a satnica je dostupna na sljedećoj POVEZNICI. Cijena autobusne karte se plaća prema važećem cjeniku. 

Tradicionalno je osiguran i parking zapadno i sjeveroistočno od crkve, odnosno svetišta Uznesenja Blažene Djevice Marije. Sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o trgovini (NN 33/23), članak 2., stavak 5 i 6., i ove godine omogućen je prostor za prigodnu prodaju na štandovima.

Inače, Velika Gospa je dan svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, a mnogi  vjernici i hodočasnici dolaze u marijanska svetišta, pa tako i u  Vrpolje na molitvu i ispovijed te duhovnu okrjepu. Slavi se 15. kolovoza svake godine, a taj dan je i državni blagdan u Republici Hrvatskoj.

 

 

  Objavljeno: 11.08.2023, 12:33h