Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Tradicionalni koncert "Veselje ti navješćujem"

Tradicionalni koncert "Veselje ti navješćujem"

 

 

Zadovoljstvo nam je najaviti i pozvati vas na tradicionalni koncert „veselje ti navješćujem“. kojim se zaključuje ovogodišnja manifestacija „Otvorite vrata od Božića-Advent i Božić u šibenskoj katedrali“. Ovaj tradicionalni koncert je 9. po redu, a pokrenut je upravo u katedrali sv. Jakova.2005. godine.

Na koncertu koji okuplja zborove župa šibenske biskupije, ove godine nastupit će rekorddan broj pjevača-njih preko 300, iz dvanatest župa; Murter, Tisno, Prvić Šepurina, Konjevrate, Zaton, Dubrava, Skradin, Njivice, Baldekin, Šubičevac, Marina te domačini, mješoviti katedralni zbor katedrale sv. Jakova.

Koncert je koji  brojni naši sugrađani s nestrpljenjem išćekuju uživajući u tradicionalnim hrvatskim božićnim napjevima, od „Veselje ti navješćujem“ s kojom koncert tradicionalno započinje i po kojoj je i nazvan, pa sve do sada opće popularne murereske „Preveliku radost navišćujem vama“ s kojoj koncert završava. Novina je od prošle godine da će niz pjesama izvesti svi zborovi združeno, što znači jedinstveni zbor od preko 300 pjevača.

Manifestacija „Otvorite vrata od Božića-Advent i Božić u šibenskoj katedrali“, koje uz katedralnu župu organizira Ured za liturgijsku glazbu šibenske biskupije, i ove je godine okupila brojne umjetnike koji su svojim umjetničkim doprinosom uzveličali  proslavu Adventa i Božića u šibenskoj prvostolnici.

Koncert započinje u 19.00 u katedrali sv. Jakova.

  Objavljeno: 28.12.2013, 14:10h