Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Transformacije

Transformacije

 

 

U Galeriji sv. Krševana, u utorak, 18. studenog, u 19 sati - otvorenje izložbe TRANSFORMACIJE Ante Bergama Momina.

Ante Bergam, hrvatski i njemački slikar, rođen je na otoku Krapnju 1950. gdje je i dobio prvu poduku o likovnosti od fra Ambroza Testena. Osnivač je sad već tradicionalnog internacionalnog slikarskog skupa u njemačkom gradu Aalenu pod nazivom OPEN ART. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

U Galeriji sv. Krševana izlaže ciklus TRANSFORMACIJE - 15 većih kompozicija u kombiniranim tehnikama i 11 portreta u tehnici akrila i suhog pastela.

"Umjetničko djelo rijetko odgovara na konkretna pitanja ili rješava probleme, već nas samo potiče, svojom magijom, na formiranje smislenijeg, produhovljenijeg, humanijeg svijeta. Ono je u potpunosti određeno subjektivnim doživljajem autora, koji je najčešće dramatična mješavina realnog i irealnog.

Kao svaki istinski umjetnik, u svojoj dugogodišnjoj praksi Ante Bergam svojim je izvornim senzibilitetom nastojao dotaknuti one estetske i etičke probleme koji ga osobno intrigiraju. Koristio je pritom impozantno metjersko znanje i sva iskustva prikupljena na životnom putu, prečesto bremenitom raznim preprekama i nedaćama. Izabravši medij slikarstva da mu bude sredstvo iskušavanja u kreativnom sukobu sa sudbinom, nastoji funkcionirati kao glasnik istine, u prvom redu vlastite, zatim i naše." P.Roca

  Objavljeno: 18.11.2014, 07:54h