Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Tvrđava Sv. Mihovil među najuspješnijim projektima financiranim iz EU fondova

Tvrđava Sv. Mihovil među najuspješnijim projektima financiranim iz EU fondova

 

 

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Matija Bumbak i ravnateljica Odjela za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava Muzeja grada Šibenika Gorana Barišić-Bačelić, prisustvovali su danas svečanom predstavljanju rezultata provedbe projekata iz 2. poziva Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu i turističku infrastrukturu u okviru prve prioritetne osi Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007. – 2013, a koje se održalo u Slavonskom Brodu. Među 19 projekata poslovne i turističke infrastrukture 2012. godine u ukupnoj vrijednosti od 163 milijuna kuna predstavljeni su i rezultati šibenske tvrđave Sveti Mihovil.

Predstavljajući financijski aspekt fondova EU s naglaskom na njihovu održivost nakon provedbe, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Branko Grčić, posebno je istakao tvrđavu sv. Mihovila kao uspješan primjer.

„Već u prvoj godini tvrđava je uspješno etablirana kao mjesto vrhunskih kulturnih događanja i jedan je najuspješnijih turističkih projekata u 2014. Tomu je potvrda velik broj posjetitelja, ali i nagrade struke, među kojima se ističe nagrada za kulturnu atrakciju godine na Danima hrvatskog turizma, te možda najbolji dokaz da se lokalnoj zajednici itekako isplati ulaganje u turizam i obogaćenje turističke ponude“, istaknuo je gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić.

Napomenuo je i da je u samo četiri mjeseca od otvorenja tvrđavu posjetilo više od 100 tisuća posjetitelja, od čega je 11 tisuća pratilo je večernja događanja na ljetnoj pozornici, ali i da je ovo tek početak velike priče o šibenskim tvrđavama i šibenskom turizmu.

Poziv je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru prve prioritetne osi Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. U 2. pozivu ugovoreno je 19 projekata poslovne i turističke infrastrukture 2012. godine u ukupnoj vrijednosti od 163 milijuna kuna (EU udio: 117 milijuna kuna, nacionalni udio: 46 milijuna kuna). Cilj projekata je jačanje sektora malog i srednjeg poduzetništva te stvaranje novih radnih mjesta.

Uz projekt tvrđave sv. Mihovila predstavljen je još jedan šibenski projekt, onaj uređenja šetnice u kanalu sv. Ante Javne ustanove zaštićenih prirodnih vrijednosti Šibensko-kninske županije.

  Objavljeno: 04.11.2014, 15:12h