Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U četvrtak na Maloj loži doznajte sve o projektu KAIRÓS

 U četvrtak na Maloj loži doznajte sve o projektu KAIRÓS

 

 

U četvrtak, 27. veljače 2020. g., na Maloj loži održat će se Open day projekta KAIRÓS-Heritage as Urban Regeneration s početkom u 12:00 sati.

 

Događaj je namijenjen svima koji žele saznati nešto više o spomenutom projektu te načinima na koje se mogu kvalitetno iskoristiti otvoreni i zatvoreni prostori koji su dio kulturnog nasljeđa stare gradske jezgre. Grad Šibenik partner je na projektu KAIRÓS koji se provodu u sklopu URBACT III programa, a sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj projekta KAIRÓS je, korištenjem kulturne i turističke vrijednosti grada, poboljšati degradirana povijesna područja unutar gradova te ih socijalno i ekonomski ojačati i razviti. 

 

U sklopu Open day-a će biti održan i treći po redu ULG (Urbact Local Group) sastanak sa predstavnicima neprofitnih organizacija i malih poduzetnika koji će na aktivan način, svojim prijedlozima i savjetima utjecati na izradu Akcijskog plana u svrhu korištenja kulturnog naslijeđa što je i sam cilj projekta Kairós.

 

Kao jedan od primjera iskorištavanja spomenutih lokacija u sklopu ovog događaja bit će predstavljen i projekt ReColor te će kroz vizualizaciju projekta biti održana radionica slikanja za djecu osnovnoškolskog uzrasta kao i radionica Reuse- izrada predmeta od grana i kamenčića.

 

Događaj će biti popraćen glazbom koju će izvoditi profesionalni DJ.

 

Napominjemo kako u vrijeme održavanja događaja, od 12:00 do 15:00 sati, neće biti moguća dostava u staroj gradskoj jezgri.

  Objavljeno: 25.02.2020, 09:50h