Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U četvrtak počinje prvi hrvatski Međunarodni filmski festival u Šibeniku – CIFF

U četvrtak  počinje prvi hrvatski Međunarodni filmski festival u Šibeniku –  CIFF

 

 

CIFF se službeno otvara 8. kolovoza u 20.30 sati red carpet i gala ceremonijom (21 sat) u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Na otvorenju će, između ostalih, biti prisutni i glumac Goran Višnjić i veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država Nathalie Rayes.

Organizatori su primili preko 150 prijava filmova iz svih krajeva svijeta. Žiri je na kraju izabrao sedam dugometražnih filmova, 40 kratkometražnih, te 10 studentskih filmova.

"Misija Festivala je pozicionirati Šibenik i Hrvatsku kao vrhunsku destinaciju svjetske kinematografije i kulture, slaveći žene u filmu", izjavila je Ella Mische, osnivačica Festivala, glumica, redateljica i spisateljica trogirskih korijena.

Projekcije filmova i stručni paneli filmske industrije,  uz sudjelovanje glumaca i redatelja, održat će se na četiri lokacije u gradu: HNK Šibenik, Tvrđava Barone, Kuća umjetnosti Arsen, Civitas Sacra i Muzej grada Šibenika.
Dolazak u Šibenik na CIFF potvrdili su poznati glumci, redatelji i ostali filmski djelatnici iz više zemalja svijeta.
Otvorenje Festivala posvećeno je šibenskoj legendi Špiri Guberini.

Jedan od panela koji će održati tijekom Festivala je i "Actors on Acting", a govornici su glumica Debi Mazar i glumac Goran Višnjić. U subotu,  10. kolovoza,  Tanja Ladović Blažević rukovoditeljica Odjela za poticanje ulaganja u audiovizualnu proizvodnju, sudjeluje na panelu "Your Films Start to Finish"  u Kući umjetnosti Arsen .

Sve informacije o programu i ulaznicama mogu se pronaći na službenoj stranici Festivala (https://www.croatianinternationalfilmfestival.com/)

  Objavljeno: 06.08.2024, 08:44h