Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Cvjetnom domu obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U Cvjetnom domu obilježen Međunarodni dan starijih osoba

 

 

Danas je u Cvjetnom domu prigodnim programom obilježen Međunarodni dan starijih osoba.

Ravnatelj doma, Tomislav Ninić, pozdravio je predstavnike Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, kao i goste iz domova u Kninu i Oklaju, te svim korisnicima čestitao njihov dan.

„Čestitam Vam Međunarodni dan starijih osoba, kao i blagdan svetog Mihovila, s sve naše goste pozivam na program koji će izvesti naši korisnici“-kazao je ravnatelj Ninić.

Nakon uvodnog govora, sve nazočne je pozdravila i voditeljica knjižnice i čitaonice u Cvjetnom domu, umirovljena profesorica hrvatskog jezika Snježana Belak, inače također korisnica Doma, koja je za tu prigodu napisala i pjesmu. Potom  su korisnici Doma i zapjevali, a druženje se nastavilo u predvorju uz domjenak.

U ime Grada Šibenika na obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba u Cvjetnom domu sudjelovali su i zamjenik gradonačelnika Šibenika Nikica Penđer i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić.

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

U Hrvatskoj je više od 15 posto stanovništva starije od 65 godina. 

  Objavljeno: 30.09.2013, 11:22h