Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Cvjetnom domu u Šibeniku obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U Cvjetnom domu u Šibeniku obilježen Međunarodni dan starijih osoba

 

 

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba danas je u Domu za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ u Šibeniku održano natjecanje u izboru za Najgospođu i Najgospodina Cvjetnog doma.

Šesteročlano povjerenstvo u sastavu Nediljko Dujić, predsjednik Županijske skupštine; Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika; Nikola Mihaljević, pročelnik UO za zdravstvo Šibensko-kninske županije; Željko Koloper Keke, producent šibenskog Kazališta, Nedjeljka Klarić i Jordanka Grubač, novinarka Slobodne Dalmacije birali su Najgospođu i Najgospodina te najvitalniju i najšarmantniju osobu Doma.

Za Najgospođu izabrana je Ines Sladoljev Tumbor dok je za Najgospodina izabran Zdravko Baranović. Prva i druga pratilja Najgospođe je Rajka Aras i Ana Skoče, dok su prvi i drugi pratitelj Najgospodina Ive Rončević i Ivan Mrdeža. Za najvitalniju osobu izabrana je stogodišnjakinja Mila Kovač, a za najsimpatičniju osobu Branko Skočić.

Svojom pjesmom svečanost je uveličao poznati šibenski pjevač Marko Škugor i  harmonikaš Svetin Prgin.

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima. Međunarodni dan starijih osoba obilježava se od 1991. svake godine 1. listopada.

  Objavljeno: 01.10.2018, 14:34h