Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Gradskoj knjižnici predstavljen program strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te općeg obrazovanja odraslih Erasmus +

U Gradskoj knjižnici predstavljen program strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te općeg obrazovanja odraslih Erasmus +

 

 

 

 Seminar za prijavitelje Erasmus+ programa za 2015. u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i općeg obrazovanja odraslih održava se danas u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u organizaciji Informacijskog centra Europe Direct Šibenik.

Seminar  organizira Agencija za mobilnost i programe EU koja provodi i promovira programe Europske unije i druge međunarodne programe u području znanosti, obrazovanja, osposobljavanja i mladih. Cilj ovih aktivnosti je  podizanje kvalitete sustava prvenstveno njegovom internacionalizacijom, odnosno jačanjem instrumenata mobilnosti u svrhu učenja i usavršavanja.

Potencijalne prijavitelje pozdravila je pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Mirjana Žurić. „ Obrazovanje je cjeloživotni put, a društvene prilike, odnosno sve zahtjevnije tržište postavlja obrazovne standarde koje moramo dosezati. Programi edukacije posvećeni odraslima dobra su prilika osposobiti se u određenim vještinama koje su izostale u redovnom procesu obrazovanja.“, rekla je pročelnica Žurić, poželjevši potencijalnim prijaviteljima, ali i voditeljima kroz edukaciju uspješnu suradnju.

ERASMUS+ program je  najveći program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta čiji je cilj poboljšanje vještina i  modernizacija obrazovanja u svrhu zaposlenja, te  osposobljavanja  civilnog društva. Polaznici programa imat će  priliku studirati, osposobljavati se, stjecati radno iskustvo i volontirati u inozemstvu.  Program  podupire transnacionalna partnerstva među ustanovama i organizacijama u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih, kako bi se potaknula suradnja i povezala područja obrazovanja i rada s ciljem dosezanja zahtijeva europskog tržišta rada.

Djelatnici Agencije za mobilnost i programe EU prisutnima su  demonstrirali proceduru prijave na natječaj, a primjere iz prakse i stečena iskustva predstavila je Industrijsko- obrtnička škola Šibenik.

Europe Direct Centar u Šibeniku djeluje  pri Upravnom odjelu  za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika i jedan je od 13 informacijskih centara u Hrvatskoj, dok njihova brojka u Europi prelazi 500.

  Objavljeno: 04.02.2015, 11:16h