Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Gradskoj vijećnici održana svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju

U  Gradskoj vijećnici održana svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju

 

 

Antonela Peran, Krunoslav Malenica, Zrinka Matić, Martina Protega, Manuela Pauk, Ivan Crnčec,  Jure Svračak, Dora Boban, Iva Mrvica, Antonija Chiabov, Jakov Bilać, Franka Roković, Dino Peran, Dunja Vučenović, Ines Šitum, Marko Mišura, Ana Pamuković, sedamnaestero je novih stipendista kojima će Grad Šibenik mjesečno uplaćivati po 700 kuna. Među njima je dvanaestero studenata preddiplomskog i petero studenata diplomskog studija.

„Potpisivanje ovih ugovora za mene kao gradonačelnika je jako ugodan zadatak jer je upravo  obrazovanje preduvjet za napredak  Šibenika i Hrvatske  i zato ćemo, bez obzira na teška vremena, uvijek iznaći način da stipendiramo  najbolje. Zadaća lokalne samouprave je da mladim obrazovanim ljudima omogući zapošljavanje, a ova gradska uprava na čelu samnom na tome puno radi. Nastojimo vam stvoriti i uvjete za studiranje u vašem gradu kojem će uskoro biti moguće steći sveučilišnu naobrazbu, a konačan cilj nam je otvaranje samostalnog Sveučilišta u Šibeniku“,  poručio je gradonačelnik i čestitavši studentima poželio im puno uspjeha u nastavku studiranja.

 

Pored 17 novih, Grad Šibenik ima ugovore za stipendiranje 21 šibenskog studenta, dok su 2 stipendije, posebnom odlukom gradonačelnika, dodijeljene vukovarskim studentima, za što je u 2014.g. predviđeno 350.000,00 kuna.

  Objavljeno: 28.03.2014, 12:56h