Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U hotelu Niko započeo dvodnevni Susret članova Hrvatskog časničkog zbora

U hotelu Niko započeo dvodnevni Susret članova Hrvatskog časničkog zbora

 

 

Hrvatski časnički zbor - zajednica udruga (HČZ-ZU) tradicionalno organizira i provodi Susrete i edukacije članova udruga članica, jednu od dvije središnje aktivnosti na razini Republike Hrvatske. Ove godine ta je aktivnost organizirana u  Amadria Parku – Hotelu Niko u Šibeniku 11. i 12. listopada 2024. godine, a u njezinom radnom i protokolarnom programu, uz predstavnike udruga članica,  sudjeluju predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH te drugi gosti.

Prilikom svečanog otvorenja manifestacije, sudionicima Susreta uvodno se obratio Igor Majetić, predsjednik Zbora, dok je toplu dobrodošlicu u Šibenik u ime gradonačelnika Željka Burića i svoje osobno ime poželio Paško Rakić te izrazio zadovoljstvo što je Šibenik izabran za provođenje ovogodišnjih aktivnosti. Prisutne je pozdravio i šibensko-kninski župan Marko Jelić.

Tijekom dvodnevnog skupa organizirano je više tematskih predavanja, pa je, tako, o šibenskim postrojbama HV u Domovinskom ratu govorioTonči Mrša ispred Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije.

Hrvatski časnički zbor je najstarija braniteljska udruga iz Domovinskog rata ustrojena tijekom kolovoza 1991. godine s ciljem i preporukom najvišeg državnog vrha za uključivanjem pričuvnih časnika u obranu od agresije.  Cilj i prioritet Zbora je suradnja s Ministarstvom obrane, Ministarstvom unutarnjih poslova, te Ministarstvom vanjskih i europskih poslova. HČZ-ZU je članica CIOR-a, međunarodne organizacije pričuvnih časnika NATO saveza, kojeg čini 35 zemalja svijeta. 

Sudionici Susreta  sutra (subota, 12. listopada) u podne će položiti vijence kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Baldekinu.

  Objavljeno: 11.10.2024, 15:36h