Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U komunalnu infrastrukturu šibenskih ulica uloženo 155 tisuća eura

U komunalnu infrastrukturu šibenskih ulica uloženo 155 tisuća eura

 

 

Za komunalne zahvate u trima šibenskim ulicama, iz gradskog je proračuna izdvojeno 155 tisuća kuna. U Primoštenskoj ulici, tako, postavljena je nova vodovodna i kanalizacijska instalacija, novi kanalizacijski priključci te vodovodni priključak Vodovoda i odvodnje d.o.o. Radovi su obuhvatili i postavljanje optičkih kablova, bužira i zdenaca Hrvatskog telekoma, a također je uređeno i betonirano vanjsko stubište, postavljeni betonski parapeti i kamene stube s novim betonskim ogradnim zidom i rukohvatom. Radove u dužini od oko 80 metara izvela je tvrtka 2 Marka d.o.o., a sveukupna vrijednost im je 75 tisuća eura s PDV-om.  

U ulici Sedmog kontinenta tvrtka Ceste Šibenik d.o.o., izvođač radova, proširila je ulicu, uredila bankine i asfaltnu površinu, obavila iskop i postavku nove optike – bužira, kablova i zdenaca HT-a, a investicija je vrijedna 30 tisuća eura.

Nova kanalizacijska i vodovodna infrastruktura, novi priključci i okna te nove linijske rešetke za odvodnju postavljene su i u Ulici Petra Zoranića. Ugrađen je i betonski pločnik s armaturom. Radove je izvela tvrtka Marijo Iskopi d.o.o., a sveukupni radovi vrijedni su 50 tisuća eura.

„Nastavljamo uređenje i komunalno opremanje šibenskih ulica po prioritetima koje određuju mjesni odbori i gradske četvrti s kojima uspješno komuniciramo i surađujemo. Ovakvi manji zahvati podižu razinu komunalne infrastrukture i ukupnog urbanog standarda, a samim građanima su od velike važnosti“, ističe Joško Jurić, pročelnik Upravnog odjela za komunalnu djelatnost Grada Šibenika.

Podsjetimo, u ovoj godini izvedeni su i komunalni zahvati vrijedni oko 80 tisuća eura u Sitnom Donjem, Raslini i u Crnici, a odnose se na betonske radove, uređenje prometnica te stubišta na spoju Prokljanske i Trtarske ulice.

  Objavljeno: 18.07.2024, 10:37h