Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Mandalini svečano otvoren Restauratorski odjel Šibenik

U Mandalini svečano otvoren Restauratorski odjel Šibenik

 

 

U Mandalini je večeras svečano otvoren Restauratorski odjel Šibenik u nazočnosti ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, ravnateljice Hrvatskog restauratorskog zavoda Tajane Pleše, voditeljice ureda Sandre Šustić, gradonačelnika Željka Burića, župana Gorana Pauka, predstavnika Šibenske biskupije, Konzervatorskog odjela Šibenik te brojnih djelatnika u kulturi.

Tajana Pleše, ravnateljica Hrvatskog restauratorskog zavoda kazala je kako je prostor uređen po  svim standardima struke  zahvaljujući Gradu Šibeniku i Ministarstvu kulture.

„Rijetko koja sredina se može pohvaliti da je u jednoj godini ponudila tvrđavu svetog Nikole i otvaranje katedralnog muzeja Civitas sacra, a kao krema na sve to je i  otvaranje ove radionice. To je naša kultura i naša povijest. Šibenik je ponosan grad s toliko kulturnog dobra na malom prostoru“, istaknuo je u svom obraćanju gradonačelnik Željko Burić.

„Šibenik je jedini  hrvatski grad s dva dobra na UNESCO-vom popisu kulturne baštine i otvaranjem ove radionice željeli smo dati podršku gradu i svima koji rade na poslovima očuvanja kulturne baštine. Sigurna sam da će se restauratorska djelatnost u Šibeniku  i dalje razvijati“, kazala je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek

Ministrica Obuljen Koržinek istaknula je da je teško naći grad u Hrvatskoj koji je napravio preokret u razvoju na način na koji je to napravio Šibenik valorizirajući svoju kulturnu baštinu.

  Objavljeno: 15.06.2019, 00:13h