Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Ministarstvu zdravstva održan sastanak radne skupine za praćenje, razvoj i izgradnju šibenske nove bolnice

U Ministarstvu zdravstva održan sastanak radne skupine za praćenje, razvoj i izgradnju šibenske nove bolnice

 

 

U Ministarstvu zdravstva jučer je održan sastanak radne skupine za praćenje, razvoj i izgradnju nove Opće bolnice Šibenik, čiji je voditelj savjetnik ministra zdravstva Nikša Antica. Uz gradonačelnika Šibenika Željka Burića, sastanku su nazočili članovi radne skupine, sastavljene od predstavnika resornog ministarstva, Opće bolnice Šibensko- kninske županije te pročelnika Grada Šibenika.

Provedba projekta izgradnje Opće bolnice Šibenik na lokaciji nekadašnje vojarne Bribirskih knezova uvrštena je u program Vlade Republike hrvatske za razdoblje 2024.- 2028.

Na jučerašnjem sastanku je predstavljeno izvješće studije izvodljivosti, a razgovaralo se i o drugim temama koje su svojevrsna priprema terena za buduće operativne radnje. U narednim koracima potrebno je definirati imovinsko-pravnu situaciju na samoj lokaciji, a donijet će se i financijski plan za aktivnosti planirane u ovoj i idućoj godini, koje uključuju i izradu idejnog projekta.

U projekt nove bolnice potrebno je integrirati i dodatnu infrastrukturu - heliodrom za helikoptersku medicinsku službe te pristanište za brze brodice Hitne pomorske medicinske službe.

Plan je da nova bolnica u Šibeniku ponudi najsuvremeniju zdravstvenu zaštitu i skrb za pacijenta, a istovremeno i bolje uvjete rada te mogućnost stručnog i profesionalnog napredovanja medicinskog kadra. Unaprijedit će se dostupnost zdravstvenih usluga, što izravno utječe na kvalitetu života pojedinaca omogućujući ranu dijagnostiku, efikasno liječenje i pravovremenu prevenciju bolesti.

  Objavljeno: 26.09.2024, 11:42h