Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U novu 2013. godinu sa stotinu sati glazbe

U novu 2013. godinu sa stotinu sati glazbe

 

 

Ovogodišnje blagdane odlučili smo proslaviti na „šibenski način“. Na pragu ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, želimo istaknuti naše posebnosti, dati priliku šibenskim izvođačima i predstaviti glazbu u svoj širini; toplinom i radošću blagdana ugrijati trgove i ulice te se zajedno okupljati u najponosnijim predstavnicima naše kulturne baštine: katedrali, vijećnici i kazalištu.

Želja nam je blagdane proslaviti u zajedništvu i prijateljstvu, a novac koji izdvajamo ostaviti u rukama iznimno talentiranih šibenskih glazbenika i pokazati im da se ponosimo njima.

Na konferenciji za medije koja se održala danas u Gradskoj vijećnici najavljen je ovogodišnji program blagdanskih svečanosti koji nosi naziv „Sto sati glazbe“. Tijekom prosinca uživat ćemo u koncertima popularne i klasične glazbe; izvedbama naših uvaženih opernih pjevača, zborova i instrumentalista, kao i izvedbama priznatih međunarodnih glazbenika te zabavnim svirkama u ugostiteljskim objektima.

Nismo zaboravili ni naše najmlađe koji najviše uživaju u blagdanskom raspoloženju. Za njih je pripremljen bogati program u okviru „Božićnih čarolija“, a dječji doček nove godine održat će se 30. prosinca u hotelu Krka uz Kim Verson i domaće izvođače.

Za sve ostale sugrađane doček će se održati na Trgu Pavla Šubića, a u novu 2013. zakoračit ćemo uz dobro poznati energični zvuk Fenixa i plesni ritam Berekina.

Grad Šibenik je započeo i s ukrašavanjem trgova i ulica,  a poseban ugođaj ove godine će se osjetiti na Meduliću na kojem će biti postavljene i jaslice. Također, od 22. 12. – 2. 1. na jednom dijelu rive bit će besplatan parking, a u tom razdoblju produžit će se za jedan sat radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

  Objavljeno: 03.12.2012, 11:29h