Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U organizaciji Š.U.M.-a održana izložba pasa mješanaca

U organizaciji Š.U.M.-a održana izložba pasa mješanaca

 

 

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić, kao član tročlanog žirija -zajedno s Marijom Lončar novinarkom Šibenskog lista i Nikolinom Karan vlasnicom obrta za njegu i čuvanje kućnih ljubimaca FIDO- ocjenjivao je i nagradio najljepše šibenske pse mješance na 3. po redu izložbi pasa mješanaca i onih koji se tako osjećaju.

Ocjenjivalo se u 4 kategorije -junior, adult, senior i po prvi puta i trik, a sudjelovalo je preko 30 pasa od 3 mjeseca starosti do najstarije 15-godišnjakinje. Otvarajući natjecanje gradonačelnik je naglasio važnost podizanja svijesti ljudi o brizi, ne samo za svoje kućne ljubimce, već i za životinje općenito, posebice one napuštene: „Mi koji imamo kućne ljubimce imamo obvezu voditi brigu o njima ne samo u svoja „4 zida“, već i kada izađemo na ulicu i na javne gradske površine. Zato ovakve akcije podržavam jer apeliraju na nas ljude da budemo „ljudi“ prema životinjama, ali i da budemo odgovorni vlasnici i da poštujemo pravila ponašanja u zajednici u kojoj živimo.“, kazao je gradonačelnik, inače ponosni vlasnik shih tzu-a i maltezera.

Prvo mjesto u kategoriji juniora, pasa starih od tri mjeseca do godine dana, osvojio je Boni, drugo Riki, a treće Doni. Asi je na prvom mjestu u kategoriji odraslih, starih od godine dana do sedam godina,  Loki na drugom, a Elli na trećem mjestu. Betty je pobjednica u kategoriji seniora, starijih od sedam godina, Pupi je drugi, a Reo treći.

Kategorija trik ove je godine prvi put uvedena, i pokazala se kao pun pogodak. Atraktivne trikove pokazalo je pet pasa i njihovih vlasnika, a najbolja je bila Elli. Za kraj, 'best in show' nagrada pripala je Asiju.

Udruga mladih Š.U.M. kroz projekt "Šibenski prijatelji" nastoji podizati svijest kod građana o problemu napuštanja, zlostavljanja i zanemarivanja životinja kao i izravno pomagati napuštenim, zlostavljanim i zanemarenim životinjama. „Izložba pasa mješanaca i svih koji se tako osjećaju održava se treću godinu za redom s ciljem da se poveća vidljivost i udomljivost pasa mješanaca, te da se građani i građanke kroz informativni štand upoznaju s osnovama zaštite životinja i njihovim pravima.“, kazala je Maja Šintić iz Š.U.M.-a.

Nagrade za pse omogućio je pet shop G.FLOK i njegov vlasnik Jadran Ljuba.

  Objavljeno: 12.10.2013, 14:22h