Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U OŠ Tina Ujevića s radom započeo prvi dječji forum u županiji

U OŠ Tina Ujevića s radom započeo prvi dječji forum u županiji

 

 

Od početka ove školske godine s radom je započeo u Osnovnoj školi Tina Ujevića Dječji forum „Sretno dijete“. Riječ je o jedinom dječjem forum u našoj županiji. Forum je osnovan pod pokroviteljstvom Društva „Naša djeca“ i Grada Šibenika.

Jako je važno da djeca od ranih školskih dana upoznaju svoja prava koja su im zajamčena Konvencijom UN-a o pravima djeteta, ali i svoju obavezu da stasaju u odgovorne i humane jedinke našeg društva. Forum se održava jednom tjedno i na forumima se progovara o problemima djece, puno se uči i radi, ali i igra. Djeca su demokratskim putem izglasala da će se njihov forum zvati „Sretno dijete“ jer im je želja da sva djeca svijeta budu sretna.

Cilj postojanja i djelovanja za prava djeteta,mir i suradnju Dječjeg foruma jest razvijanje suradnje i prijateljstva među djecom putem aktivnosti koje pridonose upoznavanju i razumijevanju prava djeteta, spoznaji i širenju ideji mira u svijetu, odgoju za međusobno i međunarodno razumijevanje i suradnju te nalaženju i primjeni načela za što potpunije ostvarivanje tih spoznaja i vrijednosti u sredini u kojoj djeca žive.

Zadaće DF-a :

- upoznavanje prava djeteta i zalaganje za njihovo što potpunije ostvarivanje
- razumijevanje ideje svjetskog mira, razumijevanje i suradnja među narodima i državama svijeta
- javno izražavanje dječjeg mišljenja i upućivanje poruka odraslima
- uključivanje djece u akcije protiv rata i nasilja nad čovjekom i prirodom
- osposobljavanje djece za aktivno i djelotvorno sudjelovanje u demokratskom društvu – kao dugoročni cilj ovog projekta.

Polazište rada DJEČJEG FORUMA  je Konvencija UN-a o pravima djece; zadaće iz odgojno obrazovnog sustava Republike Hrvatske ; želje i potrebe djece.

  Objavljeno: 18.10.2012, 09:04h