Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U povodu obilježavanja 5. kolovoza položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa na Kvanju te spomen obilježja na Baldekinu

U povodu obilježavanja 5. kolovoza položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa na Kvanju te spomen obilježja na Baldekinu

 

 

U povodu obilježavanja 5. kolovoza,  Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i  Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“,  izaslanstvo Grada Šibenika predvođeno gradonačelnikom Željkom Burićem i njegovim zamjenikom Danijelom Miletom položilo je vijenac i zapalilo cvijeću kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Komemorativni skup posvećen poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, čijih je 269 imena tom prigodom i pročitano, održan je kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Trgu Andrije Hebranga u Šibeniku.

U ime svih žitelja Šibensko-kninske županije,  vijenac pred spomenik položili su pripadnici Udruge Šibenska gradska straža, dok su svijeće zapalili članovi obitelji poginulih, izaslanstva udruga branitelja Domovinskog rata, Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, vojske, policije, HRM te političkih stranaka. Svi prisutni potom su na poziv gradonačelnika Burića položili ruže na spomen obilježje s uklesanim imenima hrvatskih branitelja koji su svoje živote položili za Domovinu.  Molitvu odrješenja predvodio je vojni kapelan don Darko Poljak.

  Objavljeno: 04.08.2022, 09:28h