Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U pripremi natječaj za statičku sanaciju kina Odeon

U pripremi natječaj za statičku sanaciju kina Odeon

 

 

 

Nakon što su u 2013.g. izvedeni radovi demontaže i rušenja postojećih obloga i opreme zgrade nekadašnjeg kina Odeon, temeljem analize zatečenog stanja nakon rušenja pokrenut je projekt sanacije konstruktivnih elemenata zgrade.

„Projekt statičke sanacije je dovršen, a kako za prijavljeni projekt na strukturne fondove EU ovaj put nismo dobili potporu, okrećemo se proračunskim sredstvima i sredstvima Ministarstva kulture, te ćemo kino urediti u fazama. U pripremi je dokumentacija za nadmetanje, troškovnik je izrađen i kroz 10-ak dana raspisat ćemo natječaj za izvođača radova“, kazao je gradonačelnik dr. Željko Burić

Projekt statičke sanacije objekta izrađen je nakon geomehaničke i statičke analize objekta, a izrađena je i revizija Glavnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije ex kina Odeon u polivalentnu dvoranu. Grad Šibenik u Proračunu za 2014.g. ima osiguranih 2,2 milijuna kuna uključivo 700.000,00 kuna Ministarstva kulture.

 

Dvorana nekadašnjeg kina Odeon rekonstruirat će se u nekoliko faza, radi stavljanja u funkciju polivalentne dvorane namijenjene održavanju kino- i kazališnih predstava,  kulturno-glazbenih događanja; od predstava, preko kino-projekcija, plesa, do održavanja konferencija i kongresa.

  Objavljeno: 23.06.2014, 13:47h