Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku 10 prvašića više nego 2013/14 školske godine

U Šibeniku 10 prvašića više nego 2013/14 školske godine

 

 

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić, zajedno sa svojim zamjenikom Nikicom Penđerom i pročelnicom za društvene djelatnosti Mirjanom Žurić, obišao je danas Osnovnu školu Jurja Dalmatinca, kako bi pozdravio učenike, a posebice prvašiće, te im poželio uspješan početak školske godine 2014/15.

U školi je organiziran prigodni program, a riječi dobrodošlice djeci i njihovim roditeljima uputili su ravnatelj škole Natko Duvnjak i gradonačelnik Burić.

„Želim čestitati svim  prvašićima i njihovim roditeljima i zaželjeti im puno uspjeha u školskoj godini koja je pred njima. Kao roditelj znam da školovanje djece zahtjeva puno strpljenja, razumijevanja i odricanja, ali svaki trud koji uložite u školovanje djece višestruko se vrati.

S nikad dovoljno sredstava za ulaganje u školsku infrastrukturu, mi u Gradu Šibeniku ipak raspoloživim sredstvima nastojimo djeci osigurati što bolje uvjete za rad i napredovanje. Iako je pred nama još puno posla, nadam se da će djeca u ovoj, kao i u svim drugim našim školama, biti sretna i zadovoljna“ kazao je gradonačelnik poželjevši djeci ugodan boravak u školi i poručivši im da, ako se budu trudili, rezultati neće izostati.

 U šibenske osnovne škole ove je školske godine upisano ukupno 387 djece, odnosno 10 više u odnosu na školsku godinu 2013./2014.

Planom rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na imovini osnovnih škola Grada Šibenika za 2014. god. planirana su sredstva u iznosu 1.221.488,00 kuna. Sredstva su raspoređena na temelju prijedloga škola te uvida u stanje školskih objekata i opreme, u skladu s dinamikom ulaganja u školske prostore kojima se produžuje vijek uporabe, povećava kapacitet, otklanjaju i poboljšavaju uvjeti za normalno funkcioniranje nefinancijske imovine osnovnih škola. Uoči početka školske godine tako je izmijenjena rasvjeta u učionicama OŠ Jurja Dalmatinca, OŠ Vidici, OŠ Tina Ujevića i OŠ Fausta Vrančića, sanirane su i uređene učionice u Područnoj školi Perković, postavljene su zaštitne mreže na prozorima u OŠ Jurja Šižgorića, nabavljena uredska oprema i namještaj u OŠ Vrpolje, OŠ Jurja Dalmatinca, OŠ Jurja Šižgorića, OŠ Petra Krešimira IV, OŠ Brodarica, OŠ Vidici, kao i sportska oprema u OŠ Brodarica, OŠ Fausta Vrančića, OŠ Jurja Šižgorića, OŠ Petra Krešimira IV, OŠ Tina Ujevića, OŠ Vidici,  OŠ Vrpolje. Sanirani su krovovi OŠ Vidici, OŠ Vrpolje i OŠ Fausta Vrančića, te je ugrađen video-nadzor u OŠ Tina Ujevića. Izvršena je sanacija vanjske fasade OŠ Jurja Dalmatinca, sanacija sanitarnih čvorova u OŠ Tina Ujevića, OŠ Jurja Šižgorića i OŠ         - P.Krešimira IV, a saniran je i  pod u OŠ Vidici.

  Objavljeno: 08.09.2014, 12:24h