Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku Međunarodni petanque turnir „CROATIA OPEN –2018.“

U Šibeniku Međunarodni petanque turnir „CROATIA OPEN –2018.“

 

 

Petanque klub „Dalmatino“Šibenik, organizira po treći put Međunarodni petanque turnir „CROATIA OPEN –2018.“ , u vremenu od 25.  do 27. svibnja 2018. godine. Svečanost otvaranja je u subotu, 26. 05. 2018. godine u 09.00 sati na sportskim terenima Hotela „Vrata Krke“, jednog od suorganizatora turnira.


Petanque klub „Dalmatino“iz Šibenika do sada je organizirao više međunarodnih turnira,  i to svake godine od 2016. po dva turnira godišnje, i to Međunarodni petanque turnir „KUP SOLARISA“, potom Međunarodne petanque turnire „CROATIA OPEN“i Međunarodne petanque turnire „KUP ŠIBENIKA“. Na turnirima sudjeluju natjecatelji iz klubova iz Hrvatske i iz europskih zemalja, posebice, Austrije, Njemačke, Slovenije, Poljske, Francuske, Češke ...

 

Ciljevi ovih turnira su da se kroz djelatnost sporta unapređuje petanque sport, a paralelno, i ne manje važno, da se na razini lokalne zajednice unaprijedi turistička prezentacija i promocija i prezentacija turističkih destinacija na prostoru Grada Šibenika i naše Županije, posebice putem komunikacije natjecatelja iz više europskih zemalja, jer na turnirima sudjeluje i preko 200 sudionika, od natjecatelja do članova obitelji u pratnji. Ujedno, to je i prilika za povećanje gospodarskih aktivnosti, posebice u predsezoni i podsezoni, jer svi ovi natjecatelji koriste smještaj, vanpansionsku potrošnju i druge vidove potrošnje za vrijeme dok su na turniru. 

  Objavljeno: 24.05.2018, 09:17h